Home » , » မေသေသးတဲ့ ဘဲ သေႏၶသားေတြကို အရွင္လတ္လတ္ၿပဳတ္စားၿခင္း

မေသေသးတဲ့ ဘဲ သေႏၶသားေတြကို အရွင္လတ္လတ္ၿပဳတ္စားၿခင္း

Written By ေမာင္ေစတနာ on Saturday, February 25, 2012 | 12:35:00 AM

မ်ိဳးေအာင္ထားတဲ့ ဘဲသေႏၶသားကို balut လို႔ေခၚပါတယ္ ။ ေရပူထဲမွာ သူတို႔ကို ထည့္ၿပဳတ္ထားၾကေပမယ့္ အသက္ရွင္ သန္ေနတုန္းပါပဲ ။ ဒီလို မ်ိဳးေအာင္ၿပီးအေကာင္ေပါက္လုနီးနီး ဘဲဥ ေတြကို ရရွိႏိုင္တဲ့ ေနရာတခ်ိဳ႕က လမ္းေဘး ဆိုင္ေတြမွာေတာ့ ပရိုတိန္းၿပည့္၀ၿခင္း ၊ စားေသာက္ေကာင္းတဲ့ လမ္းေဘးစာၿဖစ္ၿခင္း ေၾကာင့္ balut ေတြကို ကမၻာေပၚမွာ ရွိတဲ့ လူေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားစားသံုးေနၾကတာဟာ ယဥ္ေက်းမႈတစ္ခုလို ၿဖစ္လို႔ေန ပါတယ္ ။ အထူးသၿဖင့္ ဖိလစ္ပိုင္ႏုိင္ငံရဲ႕ လမ္းမေတြေပၚမွာ အေတာ္ေလးကို ေရာင္းေကာင္းၿပီး ၀ယ္စားသူလည္းမ်ားပါတယ္ ။ ဒီဘဲသေႏၶသားေပါက္ကိုစားတဲ့ သူေတြဟာ ဆား ၊ ငရုတ္ဆီ ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ႔ ဗီနီဂါ ေတြေရာစပ္ၿပီး အခ်ဥ္အၿဖစ္ တြဲဖက္စားသံုးၾကပါတယ္ ။

ဒီဥ ေတြရဲ႕ ေဘးမွာ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ေတြကို အလြန္ပဲ ေမႊးပ်ံ႕တဲ့ရနံ႕ ရေအာင္ၿပဳလုပ္ထားတဲံအတြက္ အထဲမွာရွိိတဲ့ ဘဲသေႏၶသားေလာင္းေလးနဲ႔ အေကာင္ေပါက္ေလးေတြကိုစားရတာ အလြန္သာရွိတယ္လို႔ စားသံုး သူေတြက ဆိုပါတယ္ ။ မ်ိဳးေအာင္ထားတဲ့ဘဲဥေတြရဲ႕ အသက္အရြယ္ကိုၾကည့္ၿပီး ေဘးနားက အၿဖဴဖတ္ေတြ ကို ေတာ့သိပ္မစားၾကပါဘူး ။ ဘာေၾကာင့္လည္းဆိုေတာ့ အသက္နည္းနည္းၾကီးလာရင္ အရိုးႏု ေတြက စားရတာ နည္းနည္း မာလို႔ၿဖစ္ပါသတဲ့ ။

ဒါ ဖိလစ္ပိုင္မွာပါ ။ ႏိုင္ငံၿခားသားေတြက သူတို႔အစားအေသာက္ခံုမင္မႈအတြက္ သက္ရွိသတၱ၀ါေတြကို စိမ္ေခၚ မႈၿပဳေန ပါၿပီ ။ ဘယ္လိုပဲ စားေသာက္ဖို႔အရသာရွိရွိ ဘယ္လိုပဲေမႊးၾကိဳင္ေနပါေသာ သေႏၶေအာင္ၿပီး အေကာင္ေပါက္ လုဆဲဆဲ ဘဲသေႏၶသားေတြကိုစားေသာက္တာဟာ အသက္ရွိေနတဲ့ သတၱ၀ါတစ္ေကာင္ ကိုစားေန သလိုပါပဲ ။ ဒီလုပ္ရပ္ကို တိရိစၦာန္ညွင္းပန္း ကာကြယ္ေရးအသင္းေတြကလည္း ရွံဳခ်ထားပါတယ ္။ ဒါေပမယ့္ ဖိလစ္ပိုင္ႏုိင္ငံရဲ႕လမ္းၾကားေတြမွာေတာ့ စည္ကားေနတုန္းပါပဲ ။

သက္တန္႔ခ်ိဳ
Feb 24-2012

Source : Wikipedia/balut
Source by :http://www.thettantcho.com
Share this article :

0 comments:

Free Online Radio Media





 
ေနေဇာ္လင္း - ORMM(Malaysia News)
Copyright © Mg Say Ta Nar 1+2+3 (ALL IN ONE)
NAY ZAW LIN1(မေလးရွား အြန္လိုင္း ေရဒီယုိ မီဒီယာ)
9.9.2009 ရက္ေန႔တြင္ စတင္ဖြင္႔လွစ္ထားေသာ ဖရီးဝဘ္ဆိုဒ္ ျဖစ္သည္။