အိမ္ရွင္မမ်ား မီးဖိုေခ်ာင္တြင္ မရွိမျဖစ္ ဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္ ပစၥည္း တစ္မ်ဳိးျဖစ္၏။ အညီႇနံ႔မ်ား ေပ်ာက္ကင္း ေစရန္ အထူးအသံုးျပဳ ၾကသည္။
ေဆးဖက္ဝင္အျဖစ္ အသံုးျပဳပါက လြန္စြာ အသံုးဝင္ေပသည္။ ေအာ့အန္ျခင္း၊ ႀကိဳ႕ထိုးျခင္းမ်ားျဖစ္ ပါက ခ်င္းစိမ္း သတၱဳရည္ ၁၂ ပဲသားခန္႔ကို ၾကက္ သြန္နီဥ သတၱဳ ရည္ႏွင့္ေရာ၍ ေသာက္သံုးပါက လ်င္ျမန္စြာ ေပ်ာက္ကင္းေစ ႏိုင္ပါသည္။
ႏွာေစး၊ ေခ်ာင္းဆိုး၊ ပန္းနာ ေရာဂါမ်ားကို ခ်င္းစိမ္း သတၱဳရည္ႏွင့္ ပ်ားရည္ အနည္းငယ္ ေရာစပ္၍ မၾကာမၾကာ လ်က္ေပးခဲ့ပါက သက္သာ ေပ်ာက္ကင္း ေစပါသည္။
နားကိုက္ေရာဂါ ခံစားေနရလွ်င္ ခ်င္းစိမ္း သတၱဳရည္ကို မီးႏွင့္ အနည္းငယ္ အပူေပး၍ နားကို က်ပ္ေပးပါက နားကိုက္ျခင္းကို သက္သာ ေပ်ာက္ကင္း ေစပါသည္။
သြားကိုက္ပါက ခ်င္းစိမ္း အနည္းငယ္ကို ကိုက္ဝါး၍ သြားကိုက္ ေသာ ေနရာတြင္ ငံုထားပါက မၾကာခင္ သက္သာ ေပ်ာက္ကင္း လာပါ လိမ့္မည္။
မီးယပ္ေသြးႏွင့္ ပတ္သက္၍ ထိမ္ျခင္း၊ က်န္ျခင္းမ်ားျဖစ္ပါက ခ်င္းစိမ္း အနည္းငယ္ႏွင့္ ထန္းလ်က္ကို သံုးခြက္တစ္ခြက္ တင္ျပဳတ္၍ ေသာက္ပါက ေသြးသားမွန္ကန္ လာပါလိမ့္မည္။
မွန္ကန္တိက် အသံုးခ်က ေရာဂါေပ်ာက္ကင္း သက္သာေစေသာ စိတ္ခ်မ္း သာစရာ တိုင္းရင္း ေဆးပညာ ျဖစ္ပါသည္။
Source by :Royal Hero Media
0 comments:
Post a Comment